مواد لازم :
مواد گوشت :
گوشت گوسفندی : ۹۰۰ گرم
پیاز : ۱ عدد
رب انار ملس : ۲ قاشق غذاخوری
فلفل سیاه، زردچوبه، ادویه کاری و نمک : به مقدار لازم
مواد چغندر چلو :
برنج : ۵ پیمانه
چغندر : ۱ کیلوگرم
پیاز : ۱ عدد
رب انار ملس : ۲ قاشق غذاخوری
فلفل سیاه، زردچوبه، ادویه پلویی، شکر و نمک : به مقدار لازم
دستور تهیه :
پیازها را نگینی ریز میکنیم و داخل روغن کمیتفت میدهیم، گوشت را اضافه و تفت داده، پس از تغییر رنگ گوشت، ادویهها را اضافه و هم میزنیم، سه لیوان آب اضافه کرده و گوشت را حدود دو ساعت میپزیم، پس از پخت گوشت رب انار و نمک را ریخته و مخلوط میکنیم تا گوشت به روغن بیافته و آب نداشته باشد.
چغندرها را بصورت نرگسی ریز میکنیم.
پیازها را خلالی ریز کرده و داخل روغن میریزیم، پس از کمیسبک شدن پیازها، چغندرها را اضافه و تفت میدهیم و با سه چهارم لیوان آب حدود بیست دقیقه میپزیم، نمک و شکر و ادویهها و رب انار را اضافه و مخلوط میکنیم و صبر میکنیم آب چغندرها گرفته و به روغن بیفته.
برنج را داخل آب جوش ریخته و دانه شمارتر آبکش میکنیم.
کف قابلمه مقداری روغن ریخته و به روغن کمیزردچوبه و مقداری کنجد اضافه کرده و از نان لواش به عنوان ته دیگ استفاده میکنیم، روی ته دیگ به ترتیب نصف برنج، چغندرها و گوشت پخته و مابقی برنج را میریزیم و غذا را با یک لیوان آب و روغن دم میکنیم.
نوش جان
در یادگاری95همراه ما باشید
نکات :
موقع پختن گوشت و چغندرها، حتما آب آنها گرفته و به روغن بیافتند و برنج دانه شمارتر آبکش کنید وگرنه برنج شما شل میشود.
مقدار شکر به ترشی رب انار و ذائقه شما بستگی دارد و میتوانید آن را حذف کنید.
چغندرها را میتوانید رنده کنید.
به جای گوشت گوسفند از مرغ هم میتوانید استفاده کنید.
میتوانید گوشت را بدون قرار دادن داخل برنج پخته و جداگانه سرو کنید.
این غذا طعمیشبیه به آلبالوپلو دارد و ترش و شیرین (ملس) است و از غذاهای محلی دامغان میباشد.
منبع: اینستاگرام